duminică, 26 mai 2013

Recicleaza singura - tutorial reciclare hartie

Reciclarea hartiei nu este ceva greu sau care sa va rapeasca mult timp. Sunt doar cativa pasi in activitatile de zi cu zi de care trebuie sa tineti cont.
Separati hartia si cartonul de gunoiul menajer. Puteti tine un sac special in camara, pe hol sau unde aveti putin loc disponibil in care sa puneti cutiile de carton de lapate sau suc, servetele, ziare, reviste, etc.
In afara de hartia de care aveti reala nevoie, incercati sa achizitionati ziare, agende,caiete si reviste cat mai putine si profitati de tot ce puteti citi pe net in loc de a cumpara si de asemenea cand scrieti pe o hartie, asigurati-va ca ati folosit-o integral, fata verso.
Daca nu dispuneti de loc pentru a depozita hartia pentru reciclare, o puteti duce la cateva zile la cointainarele speciale pentru materiale reciclabile aflate pe aproape fiecare strada.
In caz ca ati adunat totusi acasa o cantitate mare de hartie, firmele de reciclare va vin in ajutor, putand cu un singur apel sa le solicitati sa vina la domiciliu pentru a ridica hartia, in felul acesta scutindu-va de un drum.
La centrele pentru reciclare hartie nu aveti limita sau conditii in care trebuie sa prezentati hartia, este o decizie ce va apartine, dar cu siguranta este de dorit sa fie cat mai curata si nesifonata asadar puneti hartiile pe cat posibil mai drepte in sacii pentru depozitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu