luni, 3 iunie 2013

Ce facem cu timpul nostru liber?

Traim intr-o societate agitata, care va solicita la maxim si va streseaza peste limita iar cand prindeti o clipa de liniste preferati sa va odihniti la tv sau sa dormiti. Sunt nevoile normale ale organismului, de odihna, numai ca daca va concentrati pe faptul ca trebuie sa va odihniti imediat ce aveti o clipa libera, o sa ajungeti sa uitati sa traiti propriu-zis in timpul liber.

Pentru a putea profita din plin de timpul liber trebuie sa scapati de aceasta idee ca nu apucati sa stati degeaba sau dormiti destul si sa profitati in timpul zilei pentru a recupera. Cum se iveste putin timp ar trebui sa-l folositi pentru a iesi in oras cu prietenele sau familia la film, la teatru, la o expozitie, la un muzeu sau orice va face cu ochiul in momentul acela.
Astfel de activitati necesita mai mult de o ora libera iar ca mama si sotie este cam dificil dar nu imposibil sa aveti asa ceva. Asadar invatati sa va castigati timpul liber.
Daca nu mai sunt mici copii invata-i sa isi pregateasca singuri cele necesare ajutandu-i doar la lucrurile cu adevarat grele, iar cand sunt foarte mici ii puteti lasa si cu bunica pentru o escapada scurta din cand in cand. Sotul de asemenea, nu trebuie rasfatat peste masura incat sa fie dependent de dumneavoastra si nici nu incercati sa depindeti numai de el si sa aveti mereu planuri comune.

Acestea sunt numai cateva trucuri pentru a castiga  timp liber, ce depind de copii si sot, dar puteti castiga si daca va organizati foarte bine treburile casnice si de serviciu in timpul zilei astfel incat in prima jumatate a zilei sa fie mai mult de 60% rezolvate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu