joi, 20 iunie 2013

In vizita la Muzeul Satului

Numindu-se Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti sau pe scurt Muzeul Satului, acesta adaposteste reale parti din istoria si folclorul strabunilor nostri.

Muzeul este aflat in aer liber exact ca un sat, inconjurat de verdeata, cu un lac in apropiere si prezinta viata din trecut a romanilor simpli, a taranilor si mediul lor de viata precum si indeletnicirile. Satul  contine 70 de gospodarii, utilate traditional dar si o moara, o presa si alte elemente cu care oamenii se ajutau pentru a face cele necesare in gospodarie.
Muzeul Satului Bucuresti

Toate acestea sunt stranse de pe intregul teritoriu al tarii si sunt originale, nu redate astfel incat sa semene doar, pana si casele fiind transportate din satele  de origine si remontate aici.

Oferind o diversitate foarte mare si centralizand locuri din toata tara, puteti compara stilurile de viata si traditiile ce uneori difera foarte mult.

Daca v-am starnit interesul, poate cu o prima ocazie si ceva mai mult timp liber, porniti intr-o vizita la Muzeul Satului pentru a vedea ceea ce nu poate fi descris in cuvinte. Cu siguranta muzeul va oferi o bucata din istorie pe care nu o gasiti redata in toate cartile - viata omului simplu.

Daca ajungeti in Bucuresti sa vizitati acest muzeu si sunteti in cautarea unui loc de cazare va recomandam AVE Hotel Bucuresti Calea VictorieiNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu