vineri, 7 iunie 2013

Sfaturi pentru mentinerea curateniei in casa

Mica sau mare o casa are intodeauna nevoie de intretinere permanenta. Curatenie in mod regulat si renovare o data la cativa ani pentru a improspata atmosfera si a aduce cateva schimbari.

Daca stiti cum sa procedati, curetenia casei nu este deloc greu de mentinut :

In primul rand nu mai pastrati lucrurile nefolositoare in ideea ca poate o sa aveti nevoie. Daca au trecut cateva luni bune-un an si nu ati folosit respectivul obiect, dati l cuiva sau aruncati-l pentru a nu mai ocupa inutil spatiu. Cu cat este mai aerisita casa cu atat o veti curata mai usor si mai repede.
Incercati ca piesele de mobilier sa nu fie foarte multe incat sa aveti de ocolit cu , mopul sau s anu ajungeti in anumite colturi datorita mobilierului. Nici rafturile nu sunt de preferat sa fie incarcate pentru a nu avea obiecte care sa atraga si mentina praful.

La geamuri folositi plase  foarte dese care opresc atat ganganiile cat si o parte din murdarie sa patrunda in casa.

Daca aveti animale, pieptanati le des pentru ca blana cazuta in casa sa fie cat mai putina.

Folositi incaltamintea de interior pentru a nu duce murdaria de afara in toata casa.

Intodeauna la curatenie folositi detergenti profesionali si degresanti potriviti si in cantitati moderate pentru a curata in profunzime dar a nu deteriora suprafetele. Cititi etichetele detergentilor alesi pentru a nu fi daunatori pentru mediu, pentru dumneavoastra sau animale, daca este cazul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu