marți, 6 august 2013

Motiveaza-ti copilul sa faca exercitii

Dace ne gandim numai cat de greu ne este noua sa ne apucam de exercitii, putem sa ne facem o idee de cat de greu poate fi pentru un  copil sa isi gaseasca motivatie pentru a se apuca sa faca sport in mod regulat, mai ales in conditiile in care este inconjurat de atatea echipamente electronice care sa il distraga precum: jocurile video, laptopurile sau televizorul.

Daca te chinui sa gasesti metode care sa iti motiveze copilul sa inlocuiasca stilul de viata static cu unul mai activ, mai jos gasesti cateva metode care sper ca te vor ajuta sa realizezi acest lucru.
In primul rand pentru ati convinge copilul sa faca mai multa miscare, trebuie sa vorbesti cu el, sa ii explici care sunt avantajele in a face acest lucru. Trebuie sa inteleaga ca miscarea facuta zilnic inseamna mai multa sanatate si o putere mai mare de concentare.
Fii un exemplu pentru copilul tau. Nici o metoda nu functioneza mai bine decat puterea exemplului, asa ca daca vrei ca, copilul tau sa faca mai multa miscare poate ar fi cazul ca si tu sa faci acelasi lucru. Este bine daca se poate sa faci exercitii chiar impreuna cu el pentru inceput.
 Incepe cu lucruri mai usoare. Este recomandabil sa faci acest lucru mai ales daca copilul tau arata o orecare reticienta fata de acest lucru.
Fii creativ. Incearca sa faci in asa fel incat exercitiile sa fie cat mai variate. Este bine stiut ca cei mici se plictisesc destul de repede, de aceea este bine ca exercitiile sa nu se repete prea mult.
Fa din exercitii un prilej de distractie. Copii reactioneza cel mai pozitiv atunci cand vad diversele activitati ca si un joc, asa ca incearca sa structurezi programul in asa fel incat aceste exercitii sa nu para o corvoada pentru ei ci un joc.

Exercitii le fizice ofera foarte multe beneficii precum: o mai buna sanatate si rezistenta fizica, o mai buna performanta acedemica, precum si o  dezvoltare fizica mai armonioasa asa ca deteminaktiva copilul sa se bucure de miscare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu