luni, 2 iunie 2014

Salata cu fasole verde, maioneza si ulei de dovleac

Aceasta reteta de salata cu fasole verde, maioneza si ulei de dovleac se poate servicii cu felii de baghete proaspata s-au cu paine coapta si stropita cu ulei de masline (recomandat preset la rece).

Ingrediente necesare:

1 kg de fasole verde recomandat congelata
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de marar
100 g de maioneza, este recomandat sa faceti aceasta maioneza in casa si daca doresti ca acest preparat sa aibe mai putine calorii renuntati la maioneza sau folositi/ faceti o maioneza vegetala
1-2 lingurite ulei din samburi de dovleac recomandat presat la rece, eu am cumparat acest ingredient de pe Uleiurinaturale.com
sare si piper dupa gust

Timpul de prepare a acestei retete este de 30 minute, este foarte usor de gatit si este pentru 4 persoane.


Cum se pregateste:

Se lasa fasolea verde la fiert pana se patrunde destul de bine, pe urma se scoate si se scurge printr-o strecuratoare dupa care se la racit. In acest timp trebuie sa tocati ceapa verde.
Maioneza se face dintr-un galbenus de ou crud, un galbenus fiert, 1 lingurita de mustar, sare, zeama de lamaie si ulei de floare soarelui (recomandat sa fie obtinut prin presare la rece).
Luati un bol si puneti fasolea strecurata, ceapa verde tocata, maioneza si uleiul de dovleac (1-2 lingurite), se amesteca salata dupa care se pune sare si piper dupa gust.
Salata se serveste intr-un bol/ recipient separat peste care se presara marar proaspat tocat.
Este recomandat sa tineti salata la rece pana cand se serveste.

Aceasta reteta este ideala sa se faca mai ales pe timpul vacantelor in familie deoarece se face foarte rapid si este foarte sanatoasa !

Va doresc pofta buna !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu