vineri, 3 iunie 2016

Ce nu stiai despre gutui

Gutuile sunt niste fructe delicioase. Ai citit vreodata despre cat de bune sunt gutuile pentru organism? Stiai ca sunt miraculoase pentru sanatatea ta? Gutuile reprezinta un remediu natural prin care ne intarim organismul.
Aceste fructe de culoare galbena au fost pentru prima data descoperite in regiunea Caucazului, in sud-vestul cald al Asiei. Sunt cunoscute inca din antichitate si erau folosite in gastronomie dar si in medicina populara. Gutuile sunt foarte bogate in vitamina C si potasiu. 
Gutuile sunt perfecte in sezonul rece. Fiind perioada in care ne confruntam cel mai des cu racezi sau viroze, gutuile nu trebuie sa lipseasca din casa niciunui om atunci cand acest sezon soseste. Medicii recomanda consumarea unei gutui pe fiecare zi in sezonul rece pentru ca ne protejeaza de raceala si in plus de asta, consumul gutuilor ne vor ajuta la prevenirea anemiei si ne stimuleaza pofta de mancare. 
O singura gutuie ne asigura necesarul de vitamina C intr-o zi. Gutuile au si un continut ridicat de glucide, vitamina A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier. Acestea intaresc sistemul imunitar si te feresc de virozele respiratorii.
Poti face o infuzie de coji si frunze de gutui la care poti sa adaugi miere de albine, iar tusea ta va fi calmata instantaneu, raguseala va fi inlatuarata, iar caile respiratorii vor fi eliberate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu