joi, 9 iunie 2016

Cum tratam insomnia

Cate dintre voi nu se confrunta cu problema insomniei? Este groaznic sentimentul acela cand venim acasa dupa o zi lunga si tot ce vrem este sa punem capul pe perna si sa adormim dar totusi nu putem. 
Insomnia poate fi considerata una dintre afectiunile fruntase ale zilelor noastre. Din cauza insomniei pot aparea o multitudine de boli. 
Se spune ca insomnia se trateaza chiar cu lipsa somnului. Chiar daca suna ciudat este adevarat. Atunci cand vrei sa adormi si nu poti, te gandesti doar ca iar ai insomnie si nu poti sa adormi nu-i asa? Ei bine, acest lucru chiar duce la o alta noapte din aceea. 
Specialistii recomanda sa nu dormi suficient sau sa dormi foarte putin pentru ca asa vei fi tratat de insomnie si probabilitatea sa te vindeci de aceasta afcectiune cat mai repede este foarte mare. Aceasta metoda se pare ca este chiar mai eficienta decat pastilele speciale pentru insomnii. 
Trebuie sa iti stabilesti ora la care trebuie sa te trezesti. Timp de o saptamana este bine sa iti notezi cate ore pe noapte dormi. Impune-ti sa dormi doar 5 ore atunci si vei vedea cum usor usor te va ajunge oboseala si vei fi vindecata de insomnii. 
Daca vezi ca incepi sa adormi mai repede, poti sa cresti din ce in ce mai mult numarul orelor pe care le dormi. Pune-te in pat doar daca dormi nu sta sa te uiti la televizor sau sa te invarti de pe o parte pe alta pentru ca procedand astfel nu se va schimba nimic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu