joi, 15 septembrie 2016

Beneficiile cartofilor

Cartofii sunt printre cele mai consumate legume in mod normal. Deseori sunt subestimati iar oamenii sunt putin reticenti in privinta lor deoarece se spune ca nu este deloc bine sa ii consumam...mai ales prajiti desi stim cu totii ca este mancarea preferata a celor mici. 
Totusi, beneficiile lor sunt multiple. Cartofii noi in special sunt foarte sanatosi si ofera organismului foarte multi nutrienti importanti. Un cartof are 25 de calorii, vitamina C, vitamina B, acid folic, potasiu, magneziu si fier. 
Bineinteles, trebuie sa avem grija cum ii consumam pentru ca sa beneficiem de proprietatile lor. Nu este indicat sa ii consumam prajiti sau gatiti in mult ulei, pentru ca vor disparea toate aspectele pozitie si vom transforma o potentiala mancare sanatoasa intr-o mancare nociva. Este de preferat sa ii consumam fiert sau copti, astfel toate proprietatle lor vor ajunge in organismul nostru. Nu trebuie sa ii prajim ca sa aiba gust. Exita o multitudine de modalitati prin care putem sa ii consumam. Spre exemplu, ii putem consuma in salate sau alaturi de alte legume proaspete. 
Daca in mod regulat consumi cartofi se pare ca esti mult mai ferit de bolile cardiovasculare. De asemenea consumul cartofilor duce la scaderea tensunii arteriale, a colesterololui si protejeaza inima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu