miercuri, 1 iunie 2016

Cum sa scapi de firele de par despicate





Un par frumos este un par sanatos. Deseori ne confruntam cu problema parului uscat, deshidratat si mai ales a firelor despicate. Noi iti dam cateva sfaturi pentru ca parul tau sa fie lucios si sanatos.
In primul rand trebuie sa bei multa apa deoarece se tonifiaza intregul organism si firele de par sunt hidratate din interior. 
Nu este bine sa iti periezi parul prea des pentru ca risti sa distrugi cuticula protectoare a firelor de par.
Nu pieptana sub nici o forma parul cand e ud. Firele de par sunt foarte fragile in mod normal iar cand sunt ude cu atat mai mult. 
Nu este bine sa iti iei perii cu margini neregulate sau cu modele in relief si nu folositi perii din metal sau din plastic. Cele mai bune perii sunt cele din lemn cu dintii cat mai mari.
Samponul si balsamul trebuie alese cu grija. Alege produse potrivite pentru tipul tau de par si foloseste masti hidratante. 
Nu iti tunde singura varfurile daca nu te pricepi si mai ales daca foarfeca nu este bine ascutita pentru ca mai rau le vei face. 
Foloseste foehn-ul pe aer rece deoarece aerul cald dauneaza foarte tare firelor de par, facandu-le casante si nu il folosi prea des.



marți, 31 mai 2016

Ce legume nu trebuie sa le consumi impreuna

 Legumele sunt foarte bogate in vitamine si minerale ce sunt benefice pentru organismul nostru. Consumate in cantitati cat mai mari ofera organismului uman energie si vitalitate. 
Totusi trebuie sa avem grija ce combinatii facem atunci cand le consumam. Nu toate combinatiile sunt bune si de aceea trebuie sa ne informam despre cum este bine sa consumam legumele.
Vara se mananca foarte lejer iar stomacul nostru simte nevoia de mancare usoara. Trebuie evitate mancarurile grase pentru ca ne ingreuneaza activitatile zilnice. 
Nu este recomandat sa mananci castraveti si rosii in acelasi timp. Desi ambele sunt sanatoase si par o varianta usoara pentru un pranz de vara, nu este bine sa le combini. Gustul lor este delicios atunci cand sunt consumate impreuna insa pentru sanatate nu este chiar atat de bine, ba chiar mai mult ele pot crea probleme. Atat rosiile cat si castravetii au proprietati care se bat cap in cap si impreuna  pot provoca probleme serioase organismului. 
Nutritionistii spun ca rosiile sunt alimente acidifiante iar castravetii sunt alimente alcaline. Combinandu-le, corpul tau se va umple de saruri minerale care ingreuneaza digestia. Creierul tau poate fi pacalit asa incat vei simti nevoia sa bei bauturi carbogazoase.
Rosiile sunt bogate si in vitamina C si au rolul de a intari sistemul imunitar iar atunci cand sunt consumate impreuna cu castraveti aceasta vitamina dispare. 
Castravetii contin ascorbinoza. Ascorbinoza este o enzima care distruge complet vitamina C deci nu combina cu rosiile pentru ca va disparea imediat. 

marți, 10 mai 2016

Copilul la 2 ani

Ati devenit de curand mamici si inca nu stiti ce inseamna de fapt sa ai grija de un copil la o varsta asa de frageda. Se pune ca varsta de 2 ani la bebelusi este teribila. Atunci cele mai multe dintre voi trebuie sa reincepeti serviciul si trebuie sa va faceti bebelusul sa fie independent de voi. Chiar daca il lasati in grija unei surori, a mamei sau a unei matusi, nu este acelasi lucru ca si cand l-ati ingriji voi.
La 2 ani de regula copilul vrea sa faca orice in afara lucrurile pe care vreti voi. Intra in cada dupa nu mai ii convine, nu mananca nimic din ce ii dati si nu in ultimul rand..nu doarme niciodata cand vreti voi.
Este important de precizat ca la 2 ani, copilul deja nu mai este un bebelus. Prin aceste crize specifice copilului de 2 ani, se face trecerea de la bebelus la copil.
La 2 ani copilul incepe sa perceapa mai bine ce este in jurul lui. De aceea este recomandat sa ii aratati carti cu ilustratii pentru ca pozele din cartile de povesti ii capteaza mai bine atentia.
Este bine sa ii permiteti sa se joace si cu alti copii, astfel in aceasta perioada se dezvolta foarte mult si abilitatile lui de comunicare vor creste.
Este important cum se joaca cel mic, asa ca este bine sa va jucati si voi cu el si sa il invatati cum sa se joace.

joi, 28 aprilie 2016

Vopsitul oualelor cu ceapa

Imi amintesc cu drag copilaria in perioada sarbatorilor de Paste. Cozonacul, drobul si....vopsitul oualelor. Placerea mea era sa spag toate oualele pe care bunica mea le vopsea in diferite culori si folosind diferite tehnici. Imi placea sa stau langa ea cand le vopsea si inca imi amintesc o tehnica de-a ei pe care o utiliza in fiecare an. Vopsitul oualelor cu foi de ceapa. Oualele aratau superb. Ea mai folosea si frunze din gradina, lucru care le dadea un aspect spelndid. Oualele vopsite de ea deveneau jucariile mele in acea perioada. Pe langa aspectul frumos pe care le capatau oualele, bunica mereu imi spunea ca este si cea mai sanatoasa modalitate. Nu ii placea sa foloseasca vopseluri din comert. Mereu ma invata ca trebuie sa alegem modalitatea cea mai sanatoasa. Imi zicea ca acele vopseluri pline de chimicale nu sunt deloc recomandate si de ce sa le folosim cand avem alte modalitati care nu ne pun in pericol sanatatea? Inca mai tin minte cum facea asa ca va spun si voua.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 10 oua
- coji de ceapa rosie (de la 4 cepe mari)
- o lingura de otet
- sare
- frunzulite de decor

Mod de preparare:

  1. spalati si degresati ouale cu apa calduta, apoi stergeti-le cu un prosop curat
  2. puneti apa la fiert si adaugati sare si otet, dupa care adaugati cojile de ceapa
  3. pregatiti ouale: fixati frunzulita pentru decor pe o parte a oului, puneti oul intr-un ciorap si strangeti bine ciorapul in jurul oului asa incat sa nu permita frunzulitei sa se miste; legati bine ciorapul la capete
  4. introduceti ouale la fiert in oala, unul cate unul; dupa ce apa da in clocot, lasati-le la foc mic cel putin 10 minute
  5. opriti focul, scoateti ouale unul cate unul pe o farfurie intinsa si lasati-le sa se raceasca fara sa le stergeti.
  6. dupa ce s-au racit, scoateti ciorapul, aruncati frunza si ungeti-le cu putin ulei pentru luciu.




Tendinte in moda la barbati

Nu doar femeile sunt cele care se preocupa de felul cum arata, ci si barbatii. Si ei au tendinte pe care le urmeaza, si ei vor sa arate mereu bine.
Sa vorbim in primul rand despre culorile anului 2016 pe care barbatii trebuie sa le poarte daca vor sa fie in tendinte.
In 2016, barbatii se bucura de libertate deplina in alegerea culorilor. Deci, nu trebuie sa renunte la nimic. Mai mult decat atat, daca sotul vostru este adeptul culorilor clasice precum alb, negru sau gri, nu ezitati sa ii sugerati sa aduca o pata de culoare in garderoba lor. Si pentru ca trecerea sa nu fie brusca, este bine sa aleaga initial nuante de maro, bej, camel, bleumarin si visiniu. Pot dupa aceea sa treaca la ceva mai indraznet: nunate de portocaliu, rosu, galben sau chiar roz sau mov. Camasile de la costum in culori pale precum roz si mov se poarta cu succes in 2016, combinandu-se perfect cu un costum negru, clasic.
Trebuie sa fie atenti si la tipul de material si imprimeu pe care il poarta.
 Carourile sunt un must in 2016 pentru barbati. Se poarta atat cele de mici dimensiuni cat si cele XXL. Carourile nu se demodeaza niciodata. Costumele in carouri, camasile casual si chiar pantalonii scurti sau lungi, cu acest tip de imprimeu se vor purta intotdeauna.
De evitat este combinarea culorilor in cazul in care nu este vorba de un costum. Nu trebuie sa combine doua piese diferite cu modele de carouri diferite. Este indicat sa se aleaga o camasa in carouri si pantaloni simpli.
Imprimeurile florale se poarta si in 2016 chiar daca nu sunt foarte apreciate de barbati. Vesele si colorate, vor ramane preferate camasile cu flori de mici sau mari dimensiuni si de asemenea si tricourile se vor purta din plin. Totusi, costumele inflorate nu mai sunt in voga anul acesta.