luni, 6 iunie 2016

Suc de rosii pentru par

Rosiile sunt binecunoscute pentru beneficiile lor. Pe langa faptul ca sunt nelipsite din bucatarie, rosiile sunt foarte folosite si in cosmetica. Asa se intampla si ca sucul de rosii este foarte bun pentru par. 
Chiar daca pare putin scarbos, sucul de rosii improspateaza radacinile firelor de par. Inca de la prima aplicare, se va vedea efectul asupra parului tau. 
Foarte multe femei folosesc fructe si legume atat pentru ingrijirea corporala cat si pentru cosmetica si par. Aceastea inlocuiesc cu succes produsele din magazine.
Sucul de rosii este un produs 100% natural si are o serie de beneficii pentru scalpul tau. Este bogat in vitamine si minerale si de asemenea contine o serie de antioxidanti puternici. Are efecte miraculoase atat pentru organele interne cat si pentru infrumusetare. Tratamentele naturiste se spune ca sunt cele mai eficiente. Regula se aplica si in cazul sucului de rosii. 
Acesta contine sodiu, magneziu, calciu si potasiu, acestea fiind elemente esentiale cresterii parului si a unghiilor.
Este bine sa te speli cu o cana de 300 de ml de suc de rosii o data la 5 zile. Vei vedea ca parul tau va creste si va fi si fin la atingere. Vitamina A si vitamina C pe care le contine sucul de rosii evita oxidarea firelor de par. Sucul de rosii este bun si in cazul parului degradat. 

vineri, 3 iunie 2016

Ce nu stiai despre gutui

Gutuile sunt niste fructe delicioase. Ai citit vreodata despre cat de bune sunt gutuile pentru organism? Stiai ca sunt miraculoase pentru sanatatea ta? Gutuile reprezinta un remediu natural prin care ne intarim organismul.
Aceste fructe de culoare galbena au fost pentru prima data descoperite in regiunea Caucazului, in sud-vestul cald al Asiei. Sunt cunoscute inca din antichitate si erau folosite in gastronomie dar si in medicina populara. Gutuile sunt foarte bogate in vitamina C si potasiu. 
Gutuile sunt perfecte in sezonul rece. Fiind perioada in care ne confruntam cel mai des cu racezi sau viroze, gutuile nu trebuie sa lipseasca din casa niciunui om atunci cand acest sezon soseste. Medicii recomanda consumarea unei gutui pe fiecare zi in sezonul rece pentru ca ne protejeaza de raceala si in plus de asta, consumul gutuilor ne vor ajuta la prevenirea anemiei si ne stimuleaza pofta de mancare. 
O singura gutuie ne asigura necesarul de vitamina C intr-o zi. Gutuile au si un continut ridicat de glucide, vitamina A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier. Acestea intaresc sistemul imunitar si te feresc de virozele respiratorii.
Poti face o infuzie de coji si frunze de gutui la care poti sa adaugi miere de albine, iar tusea ta va fi calmata instantaneu, raguseala va fi inlatuarata, iar caile respiratorii vor fi eliberate. 

joi, 2 iunie 2016

Secretele sprancenelor perfecte

Sprancenele iti schimba intregul aspect al fetei asa ca daca te decizi sa te pensezi singura acasa ai mare grija. Daca nu esti destul de priceputa cel mai bine este sa te duci la un salon pentru ca nu vei dori sa ramai cu goluri in sprancene. Se spune ca cel mai mare compliment pe care il poate primi privirea ta este un bun deisgn al sprancenelor. 
In primul rand trebuie sa stiti ca in materie de sprancene nu exista nicio moda de urmat. Trebuie sa te pensezi in asa fel incat sa iti stea bine. 
Designul sprancenelor tale este determinat de naturaletea lor si de forma in care ele cresc. 
Sprancele tale trebuie sa urmareasca linia pleoapei asa incat linia lor sa fie in armonie cu pleaoapa ta. 
Trebuie sa fiti atenta ca sprancenele tale sa inceapa de la partile laterale ale narilor, apoi sa mearga pe linia pleoapei. 
Daca te vei pensa mereu corect, sprancenele tale nu vor avea de suferit, vor ramane intacte intotdeauna si nu vei avea goluri inestetice. 
Daca ai ochii calzi, capatul sprancenei se scurteaza pentru a ridica privirea. 
Rasfata-ti privirea. Poti masa zona si le poti pieptana. Nu te limita doar la pensat. Mascheaza-ti firele albe cu machiaj.

miercuri, 1 iunie 2016

Cum sa scapi de firele de par despicate





Un par frumos este un par sanatos. Deseori ne confruntam cu problema parului uscat, deshidratat si mai ales a firelor despicate. Noi iti dam cateva sfaturi pentru ca parul tau sa fie lucios si sanatos.
In primul rand trebuie sa bei multa apa deoarece se tonifiaza intregul organism si firele de par sunt hidratate din interior. 
Nu este bine sa iti periezi parul prea des pentru ca risti sa distrugi cuticula protectoare a firelor de par.
Nu pieptana sub nici o forma parul cand e ud. Firele de par sunt foarte fragile in mod normal iar cand sunt ude cu atat mai mult. 
Nu este bine sa iti iei perii cu margini neregulate sau cu modele in relief si nu folositi perii din metal sau din plastic. Cele mai bune perii sunt cele din lemn cu dintii cat mai mari.
Samponul si balsamul trebuie alese cu grija. Alege produse potrivite pentru tipul tau de par si foloseste masti hidratante. 
Nu iti tunde singura varfurile daca nu te pricepi si mai ales daca foarfeca nu este bine ascutita pentru ca mai rau le vei face. 
Foloseste foehn-ul pe aer rece deoarece aerul cald dauneaza foarte tare firelor de par, facandu-le casante si nu il folosi prea des.



marți, 31 mai 2016

Ce legume nu trebuie sa le consumi impreuna

 Legumele sunt foarte bogate in vitamine si minerale ce sunt benefice pentru organismul nostru. Consumate in cantitati cat mai mari ofera organismului uman energie si vitalitate. 
Totusi trebuie sa avem grija ce combinatii facem atunci cand le consumam. Nu toate combinatiile sunt bune si de aceea trebuie sa ne informam despre cum este bine sa consumam legumele.
Vara se mananca foarte lejer iar stomacul nostru simte nevoia de mancare usoara. Trebuie evitate mancarurile grase pentru ca ne ingreuneaza activitatile zilnice. 
Nu este recomandat sa mananci castraveti si rosii in acelasi timp. Desi ambele sunt sanatoase si par o varianta usoara pentru un pranz de vara, nu este bine sa le combini. Gustul lor este delicios atunci cand sunt consumate impreuna insa pentru sanatate nu este chiar atat de bine, ba chiar mai mult ele pot crea probleme. Atat rosiile cat si castravetii au proprietati care se bat cap in cap si impreuna  pot provoca probleme serioase organismului. 
Nutritionistii spun ca rosiile sunt alimente acidifiante iar castravetii sunt alimente alcaline. Combinandu-le, corpul tau se va umple de saruri minerale care ingreuneaza digestia. Creierul tau poate fi pacalit asa incat vei simti nevoia sa bei bauturi carbogazoase.
Rosiile sunt bogate si in vitamina C si au rolul de a intari sistemul imunitar iar atunci cand sunt consumate impreuna cu castraveti aceasta vitamina dispare. 
Castravetii contin ascorbinoza. Ascorbinoza este o enzima care distruge complet vitamina C deci nu combina cu rosiile pentru ca va disparea imediat.